miercuri, 5 august 2009

2 (many) stupid dogs

Am citit undeva (pe net, normal!) cum animalele din provincia chineza Sichuan au fost mai eficiente decat sistemele de avertizare seismice. Mai scria acolo ca cainii, ca canarii si alte vietuitoare au salvat mai multe vieti decat autoritatile, pentru ca si-au avertizat stapanii inainte de zguduiala.
Io nu am auzit cainii din spatele blocului ca au tras astazi vreun semnal de alarma. Au stat linistiti la umbra, pe sub masinile parcate atat de convenabil pentru ei.
Doar cand canalele media alarmiste au promis solem replici, patrupedele si-au inceput agitatia salvatoare de bucuresteni. Si au latrat, frate! La fiecare biciclist, la fiecare aurolac, la fiecare solicitant de "sticleeeee goaleeee", sau de "fieeeeer veeeechi". Ziua la pranz, seara la culcare, noaptea la...au latrat!
Bineinteles, replicile zguduielii s-au lasat asteptate, dar cainii comunitari au fost la post, vigilenti ca intotdeauna! Cum am spus: la fiecare biciclist, la fiecare aurolac, la fiecare solicitant de "sticleeeee goaleeee", sau de "fieeeeer veeeechi".
Daca in "Petrica si lupul", intr-un final previzibil, Petrica a ajuns in meniul "copiilor noptii", ma intreb cati lupi trebuie sa comand pe eBay, ca sa inlocuiasca putorile canine din spatele blocului, care nu sunt in stare nici un cutremur sa prevesteasca.