marți, 15 iunie 2010

"Fetele astea...ne-au furat mingea!"

Campionatul Mondial...pretextul clasic si perfect pentru colegele mele sa faca topul celor mai sexy fotbalisti.

Ma asteptam la clasicul "Cristiano Ronaldo e cel mai dragut", sau la "Fotbalistii sunt urati, in afara de cei de culoare. Uite, Henry mi se pare dragut". Nuuuu, campionatul asta, research-ul a trebuit sa fie complet: au intrat fetele mele pe site-ul FIFA si au luat TOTI jucatorii la mana (asta inseamna peste 700 de profiluri).

"Asta are barbia prea proeminenta" (de parca ar conta, daca poate sa trimita o "racheta" cu mai mult de 100 de kilometri la ora si sa faca sa explodeze un stadion de 20.000 de locuri), "astuia parca i-a murit stilistul si de atunci poarta doliu" (ca si cum asta il opreste sa dribleze jumatate din adversari si sa o plaseze la vinclu, fara sa fie stanjenit de niciun zeu al sportului) sau "asta are figura de copil nedezvoltat" (de parca asta i-a oprit pe ziaristi sa-l porecleasca Babyface Killer, iar pe adversarii lui trecuti de prima tinerete sa-l atace cate doi, cate trei).

In fine, dupa prima selectie au cazut in dizgratie 600 de jucatori (care, de altfel, au muncit un sezon preliminar lung si istovitor, pentru a ajunge ACOLO, la turneul final din Africa de Sud). In cazul ultimilor 100, au inceput certurile: ochii albastri vs. ochii verzi, seamana cu Banderas/nu seamana cu Banderas, zambet frumos/zambet urat (ca si cum, daca ar hohoti ca o hiena, dar marcheaza de doua ori pe meci, clubul nu-i mai prelungeste contractul de zeci de milioane de euro...)

Dupa multe ore de dezbatere, au redus lista la zece, din care nu lipseste, inevitabil, Henry, dar cred ca ele nu au vazut meciul de baraj cu Irlanda, cand "cocosul galic" Thierry a facut un gest mai mult decat reprobabil, demn de puslamalele cu care am batut mingea in spatele blocului.

Mai conteaza ca Irlanda a avut o campanie fantastica de calificare? Nu, nu, daca Henry e dragut, merita automat sa mearga la Cupa Mondiala, dar asta nu au decis-o fetele, ci chiar FIFA, care nu l-a sanctionat in vreun fel pe francez, dupa meciul cu irlandezii. A contat oare in ratiunea federatiei "Chez Blatter" ca Franta aduce mai multi bani si fani decat curajoasa echipa a frunzei de trifoi? Cu siguranta, nu. FIFA e un for care tine la spiritul fotbalului si vrea sa-l tina in viata cu orice pret (yeah, right!).

Fetele astea (cu sediul social la Zurich)...ne-au furat mingea...sper sa nu ne-o dea inapoi pictata cu inimioare si fluturasi.