marți, 1 iunie 2010

Matei are o identitate secreta

...trage de timp, vrea apa, vrea la baie, il scarpina prin locurile unde soarele nu ajunge, i-a venit o idee, "lasa, sa nu-ti mai vina idei la ora asta", "dar nu ma pot abtine. UITE! mi-a mai venit una..." si tot asa, doar-doar evita intalnirea cu Mos Ene si asociatii.

Noua identitate secreta a lui Matei este K9, robotul extraterestru si neinfricat de pe Disney Channel. La fel ca Bruce Wayne sau Tony Stark, Matei isi ia foarte in serios identitatea secreta si ramane fidel principiilor ei: dreptate, curaj, salvarea planetei si eradicarea fortelor raului (bine, nu cred ca manifestul lui contine termenii "eradicare" sau "planeta").

Deunazi, Matei refuza categoric sa-si manance legumele, in ciuda argumentelor de bun simt ca "legumele te fac sa cresti mare si sanatos", sau a celor de categorie grea, "unii copii nu au...". K9, astaaaa, Matei nu s-a lasat induplecat si a aruncat pe masa atuul suprem: "Cainii roboti nu mananca legume!"

Vine momentul de maxim suspans, al intalnirii cu patul, perna si pilota. Dar Matei e de neclintit. Si-a ascutit toate simturile: e seara si raufacatorii acum ies din ascunzisuri, cineva trebuie sa asigure integritatea inocentilor.

C. il ia cu frumosul si pastreaza cartea santajului sentimental in maneca. Matei stie ca nu are nicio sansa in fata lui C., dar apeleaza la tertipurile clasice: "mi-e sete, mi-e foame etc", traduse in "Nu ma culc si BASTA!"

Rabdarea lui C. ajunge la statia finala: "Matei, culca-te, nu fi nesimtit!"

Matei: "Spune asa: K9, culca-te, nu fi nesimtit!"

C. s-a conformat, iar Matei/K9 a trecut intr-un sfert de ora in lumea viselor frumoase, cu trenuri, hocheisti si toooone de masinute miniaturale.

Intrebarea mea este: unde gasesc mancare pentru cainii roboti, extraterestri si neinfricati? Si mai am una: cat mai dureaza serialul?